Activitats

-->
SETMANA SANTA 

La societat és cada dia més laica, ha perdut les referències religioses de les quals procedeix. L’any litúrgic dels cristians té uns dies senyals, el Nadal, l’Epifania i la Setmana de Passió i Mort de Jesús.
Són molts els cambrilencs que participen activament dels diferents actes de la Setmana Santa del municipi. L’esforç de les tres confraries en l’organització dels diferents actes es veu recompensat, any rere any, en l’augment de la participació, ja sigui com a penitents o com espectadors. A poc a poc la processó del Natzarè, les Altres Mirades, el Via Crucis, i la Processó del Sant Enterrament estan consolidant-se com a manifestacions religioses i de cultura popular dintre del calendari festiu del municipi.
Treballem i seguirem treballant al costat de les Confraries dels Dolors i de la Santíssima Sang per consolidar tots aquests actes i els que en un futur es puguin anar incorporant. El nostre desig és que cada any fossin més els col·lectius o entitats que participessin, per així, donar més esplendor a la Setmana Santa Cambrilenca.HOMENATGE A LA VELLESA

L’Homenatge a la Vellesa vol ser un dia de lloança a totes les persones, homes i dones, de més de setanta-cinc anys de Cambrils. És l’agraïment de la societat cambrilenca als avis i àvies que han fet realitat l’actual Cambrils. L’Associació Antics Alumnes La Salle està molt satisfeta de poder organitzar aquest agraïment.

És per nosaltres, també, una diada especial, entranyable plena de sentiments. La qual podem fer realitat amb col·laboració de l’Ajuntament, amb l’ajuda desinteressada de més d’un centenar de voluntaris de totes les edats i el suport logístic de diferents empreses del nostre municipi.

Donem gràcies, a tots els avis i àvies, per la seva sincera rialla i per totes les mirades plenes de llum rebudes durant el dia.CAMPANYA DEL POT

La campanya del Pot és una crida solidària a totes les persones de Cambrils per realitzar una recollida d’aliments de llarga duració, durant els dies anteriors a les festes de Nadal, els quals queden dipositats a les seccions locals de Càrites per a destinar-les a les famílies i persones de més necessitat de la nostra ciutat.


CONCURS DE PESSEBRES

L’Associació d’Antics Alumnes La Salle creu fermament en els valors, costums i tradicions del nostre país i sempre n’ha estat defensora i alhora promotora dintre de les seves possibilitats

Una de les tradicions del nostre país és la realització de pessebres per celebrar el naixement del Salvador. El pessebre com a manifestació plàstica d’un treball i un esperit de família. Com a mostra visible d’una cultura arrelada en els sentiments més profunds del nostre cor. El pessebre com a obra visual que expressa sentiments profunds entre tots que el realitzen i que són transmesos a totes les persones que l’admiraran.

Aquesta tradició és la que l’Associació d’Antics Alumnes La Salle vol fomentar amb el seu concurs de Pessebres. Un concurs de caire familiar, on any rere any són més les cases que hi participen, fent cada vegada més difícils i renyides les de


FESTA DE REIS


Amb la diada de l’Epifania, 6 de gener, acabem les festes nadalenques en el calendari cristià.  També han acabat uns mesos de molta feina altruista desenvolupada, des dels primers dies d’octubre, per un bon grapat de socis de la nostra Entitat. Uns dies de frenètica activitat per poder oferir, a tota la població,  la nit màgica del 5 de gener i un dia 6 ple d’il·lusió per petits i grans.

Els dia 5 es realitzar una cavalcada pels principals carrers de la ciutat amb carrosses, vehicles, cavalls i camions. I el dia de Reis  es reparteixen  els regals per les cases de tots  els carres i urbanitzacions de Cambrils,  pel barri del Molí d’Avall de Vinyols i per diferents masies del terme municipal.

La junta de l’Entitat  vol agrair a l’Ajuntament de Cambrils el seu suport en la realització dels diferents actes. Així com l’ajuda desinteressada de tots els col·laboradors.

Ho  fem tot amb l’esperança de portat alegria i felicitat a les cases dels cambrilencs.